Blog

ANDERSON a jeho história

Vrtochy počasia, nevyspytateľné športové výsledky, alebo taký fenomén ako Y2K a s tým súvisiaci prechod informačných systémov do nového tisícročia. To všetko sa dá poistiť. Nie je to v našich končinách úplne bežné, to nie, ale ak sa chce, dá sa. Možno práve to sú tie nuansy, ktoré ANDERSON robia už viac ako 20 rokov špecialistom vo finančných službách.

Začínať podnikať v prvej polovici 90-tych rokov bolo ako uvariť nedeľnú polievku iba zo slanej vody. Neboli peniaze. Nebola ochota úradov, nebolo know-how a ani toho, od koho sa dalo učiť. Bola však chuť robiť niečo nové, nepoznané a lákavé. Našťastie nakoniec sa našiel istý známy na ministerstve, ktorý dal pečiatku. Našlo sa aj 50.000 korún a získala sa licencia poisťovacieho makléra. A tak to začalo, v deväťdesiatom štvrtom.

Krok po kroku sa tvorilo vlastné know-how, pretože na Slovensku v tom čase nič podobné neexistovalo. Vymýšľali sa nové služby. Experimentovalo sa. Napríklad špeciálne poistenie pre bankové riziká alebo prevoz peňazí. Pribúdali štátne zákazky, financovanie a záruky pre klientov, nastavenie menového hedgingu, cash flow.

ANDERSON sa v Londýne stal pridruženým členom Lloyds maklérov. To bolo dokonalé potvrdenie, že vytvorená stratégia a portfólio vlastných produktov boli nastavené od začiatku správne.

Spoločnosťsa zameriava v drvivej väčšine na veľké privátne spoločnosti, na transparentný súkromný sektor. ANDERSON už dávno nie je iba poisťovací maklér, dnes sa špecializuje na komplexné finančné riešenia.

Čítať ďalej

Ľudia z ANDERSONU pomohli opäť hendikepovaným deťom

Rozhodli sme pomáhať tam, kde pomoc naozaj potrebujú. Finančne podporujeme druhým rokom benefičné podujatia "Objatie tónov" a "OSMIDIV", ktoré sú organizované pre mentálne a zdravotne postihnuté deti z ústavov a zariadení pre zdravotne postihnutých z celého Slovenska. Tieto deti na…

Ste s nami v pohodlí už 20 rokov!

Musíme sa vám s niečím pochváliť. Viete o tom, že sme tohto roku oslavovali? Dva krížiky na chrbte, to znamená, že už sme 20 rokov medzi vami! (image: blog-001.1406213109.svg) Máme z toho neskutočnú radosť a tak sme pripravili pár darčekov ako pre vás, tak aj pre nás. Zmoderniz…